Det var år 2000 som intresset för keramik väcktes. Som födelsedagspresent fick jag en liten skål av en vän som gjort den själv. Jag tyckte att den var mycket fin och var mycket imponerad av att en ”amatör” kunde åstadkomma ett sådant fint alster. Jag kände starkt att jag ville prova på och anmälde mig hösten år 2000 till en keramikkurs på Folkuniversitetet i Linköping. Jag har alltid tyckt om konstnärliga ämnen och ägnade mig åt att teckna när jag var yngre. Det var studier och jobb som hade satt stopp för konstnärliga aktiviteter. Jag fastnade direkt för keramik. Kontakten med leran, framför allt under drejning är fantastisk.

Leran tar form under händernas rörelse samtidigt som händerna måste känna efter lerans egen rörelse. Lera känns levande, lera kräver omsorg och allt annat runt omkring försvinner när jag arbetar med lera. Förutom drejning har jag experimenterat med kavling under senaste året (2005) tillsammans med keramikern Gunilla Sundström i Everöd. Kavling ger möjlighet till andra former, exempelvis kvadratiska och ovala, och kompletterar utmärkt de runda drejade formerna. Jag gör vaser, små skålar och muggar och min ”specialitet” är oljelampor av varierande utseenden och mönster. Jag tycker om att arbeta med enkla former som jag dekorerar med mönster i färg och struktur. Jag föredrar använda naturnära färger som ockra, beige, vitt och svart.
Jag betraktar mina alster som bruksföremål eftersom de kan fylla en funktion samtidigt som de är unika med ett konstnärligt uttryck. Jag arbetar enbart med stengods, vilket medför att alla föremål tål ugnsvärme och maskindiskning. Vetskapen om att mina föremål uppskattas och används ger en stor tillfredställelse.